Hardlopend staand
Actuele wachttijd:
7 werkdagen

Knie

Knieën zijn belangrijk om soepel te kunnen lopen. Of je nu springt, traploopt of een stevige wandeling maakt, een goed werkende knie geeft je bewegingsvrijheid. Als je last hebt van je knie, dan kan dit je belemmeren in het dagelijks leven. Bij ons als STZ (Samenwerkend Topklinisch Ziekenhuis) expertise centrum op het gebied van de knie, staan wij voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw knie optimaal functioneert binnen een relatief korte tijd. Zodat jij weet waar je aan toe bent.

Plan een afspraak
Actuele wachttijd:
7 werkdagen

Bij de Salland Kliniek willen we graag dat je snel terecht kunt en goed wordt geholpen. Ons team van ervaren medisch specialisten helpt je daarbij.

Kijkoperatie van de knieEen halve knieprotheseTotale knieprotheseVoorste kruisbandreconstructieKnieschijf prothese

Voor welke behandelingen kun je bij ons terecht?

Kijkoperatie van de knie

Tijdens een kijkoperatie van de knie krijg je twee of drie kleine wondjes rond de knie. Er wordt een dunne kijker (arthroscoop) via een klein (1 cm) sneetje aan de voorkant van de knie ingebracht. De kijker wordt aangesloten op een videocamera, die weer verbonden is met een beeldscherm. Bij sommige afwijkingen kan na het stellen van de diagnose tijdens dezelfde operatie meteen de behandeling volgen. Afwijkingen die tijdens de operatie gezien kunnen worden zijn: meniscusletsel, losse stukjes kraakbeen en bot en kruisbandscheur. De kijkoperatie duurt ongeveer een half uur.

Een halve knieprothese

Een halve knieprothese is een knieprothese waarbij alleen het aangetaste deel van het kniegewricht wordt vervangen. De prothese wordt aan de binnenzijde van de knie geplaatst. Dit in tegenstelling tot een totale knie prothese, waarbij het gehele oppervlak wordt vervangen. De operatie duurt ongeveer 1 uur.

Totale knieprothese

Bij deze operatie wordt het aangetaste kniegewricht vervangen door een prothese. Het doel van de behandeling is de pijn te verminderen, de kwaliteit van leven te verbeteren en het functieverlies van jouw knie te herstellen. De operatie duurt ongeveer 1½ uur.

Voorste kruisbandreconstructie

Bij een voorste kruisbandreconstructie wordt er een nieuwe kruisband in de knie geplaatst met een kijkoperatie om daarmee de stabiliteit van jouw knie te verbeteren. Voor het vervangen van de voorste kruisband wordt een deel van de hamstringpezen gebruikt of een deel van de bovenbeen pees. De ingreep in het gewricht wordt gecontroleerd met een kijkoperatie. De nieuwe kruisband wordt op de oorspronkelijke plaats van de voorste kruisband vastgezet. De operatie duurt gemiddeld 1 uur.

Knieschijf prothese

Bij deze operatie wordt het aangetaste knieschijfgewricht vervangen door een patellofemorale prothese. Daarbij wordt de glijgoot op het bovenbeen vervangen door een metalen prothese. De achterzijde van de knieschijf wordt glad gemaakt en voorzien van een kunststof schijf. De operatie zelf duurt ongeveer 1 uur.

Efficiënt en toegankelijk

Binnen 10 werkdagen je afspraak en behandelplan

Doorverwijzing

In de meeste gevallen is een verwijzing nodig om voor vergoeding van een behandeling in aanmerking te komen. Maak hiervoor een afspraak bij je huisarts.

Vergoeding

Zorg in de Salland Kliniek wordt gewoon vergoed door je zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Na je verwijzing maak je eenvoudig je afspraak. Dit kan online via MijnDZ of neem telefonisch contact op met ons (0570 53 51 85).

Eerste afspraak

Bij je eerste afspraak vindt ook een radiologisch onderzoek plaats. Aan het einde van het consult is het behandelplan bekend.

Operatie

Moet jij geopereerd worden, dan krijg je na je afspraak met de arts nog een persoonlijk gesprek met een verpleegkundige of fysiotherapeut. Binnen 3 dagen word je gebeld om in overleg een operatiedatum vast te stellen en een afspraak te maken voor de preoperatieve screening.

Nazorg

Wij vinden goede nazorg belangrijk. Je krijgt een afspraak mee voor een (wond) controle bij de verpleegkundige of de orthopedisch chirurg. Dit kan ook telefonisch zijn.

DSC_2792

Ons ervaren team
staat voor jou klaar

7 medisch specialisten

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een afspraak maken?

Via MijnDZ kun je op ieder gewenst moment je afspraak plannen. Zo zit je niet vast aan de tijden van telefonische bereikbaarheid. Mocht je willen bellen dan kan dat op het nummer 0570 53 5185 tussen 8.00 - 12.00 uur en 13.30 en 16.00 uur.

Hoe snel kan ik terecht bij de Salland Kliniek?

De huisarts kan zien hoe snel je bij de Salland Kliniek terecht kunt. Dat is altijd binnen 10 werkdagen en in veel gevallen sneller. Toegangstijden voor verschillende behandelingen zijn ook zichtbaar op de website van de Salland Kliniek.

Hoe snel word ik geopereerd?

De medisch specialist besluit dat jouw klacht met een operatie moet worden behandeld. Binnen 3 dagen na je afspraak met de arts word je gebeld om in overleg een operatiedatum vast te stellen en een afspraak te maken voor de pre-operatieve-screening. Als patiënt bepaal je uiteindelijk welke datum jou het beste past.

Is de zorg in de Salland Kliniek verzekerd?

Ja, de zorg in de Salland Kliniek wordt op dezelfde manier vergoed als voor het Deventer Ziekenhuis. Je hoeft niets extra te betalen voor deze zorg.

Waarvoor kan ik bij terecht bij de Salland Kliniek?

Op onze website vind je alle behandelingen waarvoor je terecht kunt in de Salland Kliniek. Op dit moment zijn dat orthopedische klachten aan de schouder, knie en heup.

Hoort de Salland Kliniek bij het Deventer Ziekenhuis?

Ja, de zorg van de Salland Kliniek is onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. De zorg is ingericht op een manier waardoor patiënten met relatief eenvoudig te behandelen klachten, snel kunnen worden geholpen. Om deze ‘snelle’ zorg herkenbaar te maken voor patiënten, heeft het Deventer Ziekenhuis hiervoor een aparte naam en aparte website ontwikkeld.

Wat is het verschil tussen de zorg van de Salland Kliniek en Deventer Ziekenhuis?

In het Deventer Ziekenhuis kan iedereen terecht voor alle zorg. In de Salland Kliniek kunnen patiënten terecht met een relatief makkelijk op te lossen klacht die snel kan worden verholpen. De huisarts weet waar je het beste terecht kunt. Op dit moment kun je in de Salland Kliniek alleen terecht voor orthopedische klachten aan schouder, knie en heup. De kwaliteit van de zorg is in de Salland Kliniek en het Deventer Ziekenhuis gelijk.

Waarom kom ik niet in aanmerking voor behandeling in de Salland Kliniek?

De huisarts weet of je in aanmerking komt voor behandeling in de Salland Kliniek. En anders kun je altijd voor de juiste zorg naar het Deventer Ziekenhuis.

Hardloper staand veter strikken 2
Zorgkaart Nederland
Wij scoren een
8.9 / 10

Als onderdeel van het Deventer Ziekenhuis bieden we niet alleen de beste topklinische zorg, maar heb je ook de zekerheid en veiligheid van een ziekenhuis. Onze medisch specialisten werken met de nieuwste technieken. Je bent in veilige handen, ook bij eventuele complicaties. In jouw eigen regio, dag en nacht.