Fietser liggend omgeving 5
Actuele wachttijd:
7 werkdagen

Heup

Een gezonde heup helpt ons om te lopen, te rennen en bij alle bewegingen met onze benen. Als je pijn hebt aan je heup, dan kan dit je beperken in je bewegingsvrijheid. Bij ons als STZ (Samenwerkend Topklinisch Ziekenhuis) expertise centrum op het gebied van de heup, staan onze medisch specialisten voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw heup optimaal functioneert binnen een relatief korte tijd. Zodat jij weet waar je aan toe bent.

Plan een afspraak
Actuele wachttijd:
7 werkdagen

Bij de Salland Kliniek willen we graag dat je snel terecht kunt en goed wordt geholpen. Ons team van ervaren medisch specialisten helpt je daarbij.

Totale heupprothese via de voorste benaderingTotale heupprothese via de achterste benadering

Voor welke behandelingen kun je bij ons terecht?

Totale heupprothese via de voorste benadering

Bij een operatie aan het heupgewricht vanwege slijtage aan de heup wordt het versleten heupgewricht vervangen door een heupprothese. De operatie duurt ongeveer 75 minuten. De voordelen van de voorste benadering zijn dat je minder lang hoeft te lopen met krukken en dat de heupprothese minder snel uit de kom schiet.

Totale heupprothese via de achterste benadering

Bij een operatie aan het heupgewricht wordt het aangetaste heupgewricht vervangen door een heupprothese. Bij de achterste benadering word je in zijligging geopereerd en komt de snede aan de zijkant van de heup, iets afbuigend richting de bil. Deze operatie biedt de orthopeed een zeer goed overzicht om de kom en steel goed te kunnen plaatsen. De operatie duurt ongeveer 75 minuten.

Efficiënt en toegankelijk

Binnen 10 werkdagen je afspraak en behandelplan

Doorverwijzing

In de meeste gevallen is een verwijzing nodig om voor vergoeding van een behandeling in aanmerking te komen. Maak hiervoor een afspraak bij je huisarts.

Vergoeding

Zorg in de Salland Kliniek wordt gewoon vergoed door je zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Na je verwijzing maak je eenvoudig je afspraak. Dit kan online via MijnDZ of neem telefonisch contact op met ons (0570 53 51 85).

Eerste afspraak

Bij je eerste afspraak vindt ook een radiologisch onderzoek plaats. Aan het einde van het consult is het behandelplan bekend.

Operatie

Moet jij geopereerd worden, dan krijg je na je afspraak met de arts nog een persoonlijk gesprek met een verpleegkundige of fysiotherapeut. Binnen 3 dagen word je gebeld om in overleg een operatiedatum vast te stellen en een afspraak te maken voor de preoperatieve screening.

Nazorg

Wij vinden goede nazorg belangrijk. Je krijgt een afspraak mee voor een (wond) controle bij de verpleegkundige of de orthopedisch chirurg. Dit kan ook telefonisch zijn.

DSC_2792

Ons ervaren team
staat voor jou klaar

7 medisch specialisten

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een afspraak maken?

Via MijnDZ kun je op ieder gewenst moment je afspraak plannen. Zo zit je niet vast aan de tijden van telefonische bereikbaarheid. Mocht je willen bellen dan kan dat op het nummer 0570 53 5185 tussen 8.00 - 12.00 uur en 13.30 en 16.00 uur.

Hoe snel kan ik terecht bij de Salland Kliniek?

De huisarts kan zien hoe snel je bij de Salland Kliniek terecht kunt. Dat is altijd binnen 10 werkdagen en in veel gevallen sneller. Toegangstijden voor verschillende behandelingen zijn ook zichtbaar op de website van de Salland Kliniek.

Hoe snel word ik geopereerd?

De medisch specialist besluit dat jouw klacht met een operatie moet worden behandeld. Binnen 3 dagen na je afspraak met de arts word je gebeld om in overleg een operatiedatum vast te stellen en een afspraak te maken voor de pre-operatieve-screening. Als patiënt bepaal je uiteindelijk welke datum jou het beste past.

Is de zorg in de Salland Kliniek verzekerd?

Ja, de zorg in de Salland Kliniek wordt op dezelfde manier vergoed als voor het Deventer Ziekenhuis. Je hoeft niets extra te betalen voor deze zorg.

Waarvoor kan ik bij terecht bij de Salland Kliniek?

Op onze website vind je alle behandelingen waarvoor je terecht kunt in de Salland Kliniek. Op dit moment zijn dat orthopedische klachten aan de schouder, knie en heup.

Hoort de Salland Kliniek bij het Deventer Ziekenhuis?

Ja, de zorg van de Salland Kliniek is onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. De zorg is ingericht op een manier waardoor patiënten met relatief eenvoudig te behandelen klachten, snel kunnen worden geholpen. Om deze ‘snelle’ zorg herkenbaar te maken voor patiënten, heeft het Deventer Ziekenhuis hiervoor een aparte naam en aparte website ontwikkeld.

Wat is het verschil tussen de zorg van de Salland Kliniek en Deventer Ziekenhuis?

In het Deventer Ziekenhuis kan iedereen terecht voor alle zorg. In de Salland Kliniek kunnen patiënten terecht met een relatief makkelijk op te lossen klacht die snel kan worden verholpen. De huisarts weet waar je het beste terecht kunt. Op dit moment kun je in de Salland Kliniek alleen terecht voor orthopedische klachten aan schouder, knie en heup. De kwaliteit van de zorg is in de Salland Kliniek en het Deventer Ziekenhuis gelijk.

Waarom kom ik niet in aanmerking voor behandeling in de Salland Kliniek?

De huisarts weet of je in aanmerking komt voor behandeling in de Salland Kliniek. En anders kun je altijd voor de juiste zorg naar het Deventer Ziekenhuis.

Fietser lachend staand
Zorgkaart Nederland
Wij scoren een
8.9 / 10

Als onderdeel van het Deventer Ziekenhuis bieden we niet alleen de beste topklinische zorg, maar heb je ook de zekerheid en veiligheid van een ziekenhuis. Onze medisch specialisten werken met de nieuwste technieken. Je bent in veilige handen, ook bij eventuele complicaties. In jouw eigen regio, dag en nacht.